Верстапен отсече : Не бих отишъл в „Мерцедес“ и за 250 милиона!

0
121
orig[1]
Дир.бг

Ситуацията около Макс Верстапен в „Ред Бул“ изглежда се нормализира. Нидерландският шампион на Формула 1 бе в обтегнати отношения с шефа на отбора си Крисчън Хорнер, като двата лагера си разменяха неведнъж нападки чрез медиите, а сега всичко сякаш е наред. В седмиците на напрежение се заговори доста за трансфер на Макс в посока „Мерцедес“, където пък усилено търсят кой да наследи британската легенда Люис Хамилтън.

В навечерието на Гран при на Маями Верстапен коментира темата „Мерцедес“, като подчерта, че парите далеч не са най-важното за него, след като се заговори за умопомрачителна оферта от страна на „сребърните стрели“.

„Към момента бъдещето ми е свързано с „Ред Бул“. Да, окей, да кажем, че ми предлагат 150 милиона евро, но дори подобна сума не би била от ключово значение, за да отида другаде. Дори 250 милиона няма да са достатъчни, просто защото съм доволен от това, което взимам сега, а и в крайна сметка парите не са на преден план, за мен е по-важно представянето ми на пистата“, обясни Верстапен.

Който със сигурност знае за какво говори, защото последната победа на „Мерцедес“ бе в Сао Пауло през 2022 година, а оттогава до момента Верстапен е спечелил общо 24 старта.

„Защото знам, че ако се боря за пета или шеста позиция, няма да съм никак доволен, така че винаги това как се представям на пистата е от най-голяма важност за мен. И Тото също го знае“, добави той, намесвайки и основната движеща сила в „Мерцедес“ в разговора – Тото Волф.

В календара на Формула 1 предстои състезание в Маями, което ще се проведе в неделя вечер – от 23:00 часа българско време.


ADS