Лукойл ще работи още една година с руски петрол. Е що тогава се вдигат цените бе ватници безхаберни?!?

0
87
660 90db7fe0e00f69e4c1d0ea5a7f09e8d8[1]
Дир.бг

Лукойл Нефтохим Бургас“ ще работи още една година с руски петрол. Дерогацията се отменя изцяло на 30 септември 2024 година, решиха депутатите като приеха окончателно промените в Закона за контрол по прилагането на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

През тази една година рафинерията поетапно трябва да сменя произхода на нефта.

Законът въвежда фигурата на особен търговски управител в „Лукойл“.

Той ще се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на икономиката и иновациите, след становище на Съвета по сигурността към Министерския съвет, не по-късно от 2 седмици от предложението.

Особеният търговски управител ще се назначава за срок от 6 месеца като този срок може да бъде удължен еднократно за същия срок. Особеният търговски управител ще бъде стриктно контролиран от Комисията по икономическа политика и иновации, както и от Народното събрание в цялост.

Той ще бъде задължен да представя подробни шестмесечни планове за действие, които ще са неразделна част от договора за управление и ще бъдат приемани от Комисията по икономическа политика и инов

По време на дебата от БСП бяха категорично против промените.

Левият Борислав Гуцанов обвини управляващите че не защитават българския интерес, а лични интереси и такива на частни компании.                                                                                                                                            Заглавието е на Капитан!