Кремъл : „Обвиненията за отравяне на Навални са неоснователни“! Обаче 5-ти ден крият тялото!

0
90
orig[1]
Източник : Нюз.бг

Руският президент Владимир Путин не е гледал видео изявлението на Юлия Навалная, в което тя се зарече да продължи работата на Алексей Навални, но нейното твърдение, че е бил отровен с нервнопаралитично вещество, е неоснователно, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков във вторник, цитиран от Ройтерс.

Интересно как разбра,че не е отровен, след като няма аутопсия и крият тялото чу?!?

Във видеото, публикувано в понеделник, Навалная каза три дни след смъртта на съпруга й и по-малко от месец преди следващите президентски избори в Русия, че ще се бори за „свободна Русия“ и призова поддръжниците си да се противопоставят на Путин с по-голяма ярост от всякога.

47-годишната майка на две деца се редуваше между гняв и скръб, когато даде знак, че ще се опита да помогне в ръководството на шокираната руска опозиция и обвини Путин в убийството на Навални, нещо, което Кремъл отрече.

Тя твърди, че причината властите все още да не са предали тялото на Навални на възрастната му майка е, че са чакали следите от нервнопаралитичен агент „Новичок“ да напуснат трупа му.

Съюзниците на Навални цитираха руски следовател, който казва, че властите се нуждаят от най-малко 14 дни, за да проведат различни химически тестове върху тялото му и следователно все още не могат да предадат трупа му.

Запитан във вторник относно твърдението на Навалная, че Путин е убил съпруга й, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че не може да коментира предвид обстоятелствата.

„Оставяме го без коментар. Разбира се, това са абсолютно необосновани, гнусни обвинения срещу главата на руската държава. Но като се има предвид, че Юлия Навалная овдовя броени дни по-рано, ще го оставя без коментар“.

Но той каза, че думите на Навалная за използване на нервнопаралитичен агент срещу съпруга й са неоснователни.

„Не съм запознат с това изявление. Но ако в него има такива думи, това не са нищо друго освен голословни обвинения, защото те не са подкрепени с нищо, не са потвърдени“, каза той.

47-годишният Навални изпадна в безсъзнание и почина внезапно в петък след разходка в наказателната колония „Полярен вълк“ зад Арктическия кръг, където излежаваше присъда от 30 години затвор, съобщиха от затворническата служба.

Западът и поддръжниците на Навални казват, че Путин е отговорен за смъртта на Навални. Кремъл отрече да е замесен и заяви, че западните твърдения, че Путин е отговорен, са неприемливи.

Путин не е направил публичен коментар за смъртта на Навални, но тя допълнително задълбочи зейналата пропаст в отношенията между Москва и Запада, причинена от почти двегодишната война в Украйна.

Попитан дали полицията е задържала хора, които са поднасяли цветя на паметници в Москва и други градове след смъртта на Навални, Песков каза, че полицията е действала в строго съответствие със закона


ADS