Корони, перуки, брокат, токчета… „София прайд“ събра стотици! Нета от Израел е специалният гост звезда на парада!

0
2
gey kontsert
Източник : Днес.бг

За пореден път в София тръгна шествието за защита на правата на ЛГБТ обществото София Прайд.
Парадът започна в 16 ч пред Паметника на съветската армия в Княжеската градина с музикална програма.

lesbiyki
Остров Лесбос

мото шествие.
У нас събитието се провежда за дванадесета поредна година. Както винаги и тази паралелно с него имаше и контрадемонстрация – т.нар. Поход на семейството.
Тазгодишното мото на парада е „Не давай власт на омразата!“
„Слагайте короните, перуките, броката, токчетата, кубинките, кецовете и каквото друго намерите за добре и елате да станете част от многохилядното шествие от хора, които споделят обща идея и кауза — че да бъдеш лесбийка, гей, би, транс, интерсекс, куиър, хетеро, асексуален, пансексуален, джендъркуиър или каквато и да е друга идентичност, е неотделима част от теб, която трябва да бъде прегърната, защото многообразието е прекрасно! Не забравяйте да вземете със себе си гаджето, мама, татко, кучето и всеки друг, който ви обича и подкрепя!“, призовават организаторите.

Прайдът издига политически искания за равни пред закона права на ЛГБТ хората. Целта му е и да се пребори с омразата и стигмата – отхвърляне от семейство и приятели, насилие поради омраза, тормоз в училище, дискриминация на работното място и в сферата на образованието, липсата на законодателна уредба на отношенията в семействата на ЛГБТИ хората и др., обясняват още организаторите на събитието.
Гост-изпълнители в музикалната програма са победителката в миналогодишната Евровизия Нета от Израел.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук