Корнелия обвини ГЕРБ: Управляващите бранят статуквото!

0
ninova prezidentstvo
Снимка : Димитър Кьосемарлиев, Днес.бг

Участниците в Консултативния съвет за национална сигурност не са излезли с обща декларация. Това стана ясно от думите на соцлидерката Корнелия Нинова след заседанието при президента. Червената шефка се оплака, че предложенията й за мерки срещу корупцията не са били приети и обвини управляващите, че бранят статуквото.

Преди началото на КСНС Нинова заяви, че е необходим изцяло нов антикорупционен закон. Соцлидерката се обяви и за промяна в правомощията на главния прокурор.

„Нашите предложения бяха отхвърлени. Предложеният от президента документ също бе отхвърлен от всички, само аз подкрепих декларацията. В декларацията беше посочено, че корупцията е огромен проблем, че държавата бездейства. Президентът предложи нов закон, анкетна комисия, която да разследва засегнатите от „Апартаментгейт“, но това всичкото беше отхвърлено. Бях свидетел на бранене на статуквото със зъби и нокти – „Няма проблем, отговорността е понесена с политическите оставки“, разказа Корнелия Нинова за случилото се на КСНС.

ksns
Снимка : Президентство

Във връзка със съобщение на КПКОНПИ, че двама олигарси и една политическа партия атакуват комисията, Нинова определи това като защитна реакция. „Те по-скоро да обясняват за апартаментите и терасите си. Дали някой ги заплашва, да се оплачат, където трябва и да кажат откъде идва атаката“, допълни още Нинова.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък обясни, че не са излезли с общо становище, тъй като са получили решението в момента на заседанието.

„Не отричаме, че има проблем, показали сме политечска воля и морал за борба с корупцията, но декларацията на президента съдържаше внушения, които не кореспондират с реалностите. По-скоро предложеният текст отговаряше на нечии политически цели. Ще припомня, че самият член на БСП г-н Янков е казал, че президентът е свикал КСНС по поръчение на Корнелия Нинова“, каза Дариткова.

Тя добави и че ако социалистите искат да променят законодателството, това е повод да се върнат в парламента.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук