Кобрата мести на стадион в Пловдив шампионската битка срещу Чар!

0
27
orig[1]
Дир.бг

Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив може да бъде домакин на голяма боксова гала вечер, съобщава местното издание „Трибуна Пловдив“.

Става въпрос за мача на Кубрат Пулев с Мохамед Чар, който трябваше да се състои в „Арена София“ през месец март, но пропадна заради травма на немския боксьор.

Според информацията, Кобрата и неговият мениджър Ивайло Гоцев са в заключително преговори за провеждането на мача на „Колежа“.

Ако тази идея бъде осъществена, то това ще е първото подобно събитие в България на открит стадион, като до момента Кубрат и неговият брат Тервел направиха няколко сериозни събития, но в зали в София и Пловдив.

Също така при успех на въпросната гала вечер, изразяващ се в пълни трибуни на „Колежа“, то мачът между Пулев и Чар може да се превърне в най-посетеното боксово събитие в историята на този спорт у нас.

Това наложи Пулев да смени опонента си и да победи украинеца Игор Шевадзуцкий след съдийско решение, а очакванията са мачът за титлата срещу Чар да се състои през септември. Очаква се в близките седмици да разберем дали има възможност това да се случи на „Колежа“.


ADS