Кирил Петков увери Дмитро Кулеба, че България ще е сред най-силно подкрепящи Украйна държави.

0
72
orig1 7
Източник : Нюз.бг

Премиерът Кирил Петков проведе среща с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. Във фокуса на разговора бяха руската агресия и изключително тежката ситуация за цивилното население в Украйна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Дмитро Кулеба изрази благодарност към правителството на Кирил Петков за оказаната подкрепа и за помощта, която в България получава всеки един украински гражданин, бягащ от войната.

Министър-председателят Кирил Петков увери Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави. А българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци.

След разговора на четири очи между Петков и Кулеба се проведе разширена среща между двете делегации като от българска страна участие взеха също вицепремиерът Калина Константинова, министърът на външните работи Теодора Генчовска и министърът на отбраната Драгомир Заков.

По-рано Колеба се срещна с българския външен министър Теодора Генчовска, която го увери, че България ще продължи да помага на Украйна според възможностите си. Генчовска посочи, че досега е изпратила 185 хил. евро под формата на хуманитарна помощ през различни международни организации.