Кирил Петков : Евроатлантическата кожа на Борисов прозира!

0
65
768x432[1]
Нюз.бг

Съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков вижда тайна координация между Борисов-Пеевски-Радев, която в момента започва да се разпада и се чудят как да си удържат на сделката. „Явно сегашният външен министър, който бе избран (Стефан Димитров – б.р.) няма евроатлантически поглед и вдигна веждите на хората, когато се изказа с доста проруска реторика. Защо беше сложен този външен министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не са го знаели, че е такъв“, коментира Петков пред журналисти в Партийния дом отказа на Даниел Митов от външно министерство.

Според Петков – Даниел Митов има добри визии за външната политика, но изглежда, че е имал договорка и президентът е запитал къде е неговата част от договорката и защо махат неговия външен министър.

Във връзка с доклада за договора „Боташ“, Кирил Петков посочи, че договорът струва близо половин милион долара на ден, няма го докладът, а ГЕРБ започва да брани служебното правителство на Румен Радев.
„Тази евроатлантическа кожа, зад която се крие господин Борисов, отдолу прозира сделка за енергийния министър, сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и прозира сделка с „Боташ“. Как може да има доклад и да не бъде внесен? Евроатлантизмът започва да се изпарява от въздуха и истината започва да излиза“, отсече Петков.

ПП-ДБ ще настояват докладът с „Боташ“ да бъде внесен, гласуван и да бъде изпратен на прокуратурата.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов очаква диалогът между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за поста на външния министър да продължи. 

Той запита защо Главчев не е повдигнал въпроса за вътрешния министър Калин Стоянов и за скрития коалиционен участник в правителството – изпълняващият функциите Борислав Сарафов. „Неговото участие е осигурено в коалицията, за да прикрива гърба на господин Пеевски и по отношение на „Боташ“ и за тази мръсна тайна за половин милион, който гледаме как се прикрива със срамни процедурни ходове“, каза Христо Иванов.

На въпрос на News.bg дали е възможна спирала от предсрочни парламентарни избори, както преди 3 години, ако се продължава по същия начин с взаимни обвинения, Христо Иванов заяви, че всички трябва да поемат отговорността да поемат управлението на страната, но то трябва да бъде реформаторско.


ADS