Кирил Петков : Анализатори и политолози ми поискаха 20 000 лв. на месец за медиен комфорт!

0
60
f2d9e3df2ce514b0de16b9284ed453ff[1]
Кирил Петков при Сашо Диков!

„Част от охраната на НСО, която ми беше зачислена, когато бях премиер, е имала за цел да ме следи“ – тази теза изрази бившият министър-председател и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването „ЕвроДикоФ„-коментира Дир.бг                                                                                                                          Пред водещия Сашо Диков той заяви и че никога не е употребявал наркотици. Петков разкрива и че анализатори и политолози искали по 20 хил. лв. месечно, за да гарантират отразяване на тезите на правителството „Петков“.

Съпредседателят на ПП научил от приятели, че двама от охранителите, зачислени му от Националната служба за охрана, когато станал премиер, имали за задача да го следят. „Аз отивам при шефа на НСО и питам може ли тези двамата да бъдат сменени с други.                                                                                                                      Той казва, че не може. Питам как така не може и казвам, че ако до утре не бъдат сменени, ще му искам оставката. Той казва: „Не може да ми вземете оставката“. Това беше първият ми досег до т. нар. перманентна власт. Оказва се, че така са структурирани всички служби в България – премиерът не може да ги сменя. Видяхме, че акад. Денков поиска оставката на шефа на ДАНС, а той му каза: „Гледай си работата“, разказа Кирил Петков и добавя:

„Така е структурирано, че много хора в тези служби са от 30 години. Така е направено законодателството в случая – с два подписа на президента и премиера, че никой индивидуално да не може да направи смяна.

Кирил Петков разкрива и как анализатори и политолози искали нещо като хонорар, за да гарантират отразяване на тезите на правителството „Петков“: „Сядам аз на бюрото като премиер и след месец идват едни хора. Пак няма да казвам имена, но всички българи ги знаят. Казват: „Добър ден. Ние сме независимите анализатори, независимите политолози. Ако имаме с вас договор за 20 000 лв. на месец, ние си се оправяме с телевизиите къде да се появяваме, къде да не се появяваме. Ние говорим точките, с които вие искате да излезете“.

Петков отказал тази оферта и като резултат получил по 300 очернящи статии на месец. Сред компроматите била и тезата, че употребява наркотици: „Оказа се, че ядем пица с кристали. Оказа се, че крадем милиарди. Просто помията срещу нас беше всекидневна!

„Имаше едно гласуване за обществени поръчки за лекарства в частните болници – те да минават през същите процедури като държавните, което е най-нормалното, защото харчат публичен ресурс. Изведнъж „Възраждане“ гласуват с нас и аз си казвам: Как се случи това? Не го очаквах. В този момент Десислава Атанасова поглежда към Костадин Костадинов и казва: „Какво направи?!“. Той казва: „Обърках се. Прегласуване“. Прегласуваха и гласуваха с ГЕРБ“.

 

 


ADS