Каракачанов : ГЕРБ разделя обществото с детските надбавки-недопустимо е!

0
39
krasimir ministar
Министър Каракачанов Източник : Днес.бг

Вицепремиерът Красимир Каракачанов обвини депутатите от ГЕРБ, които предложиха да остане подоходния критерии за детските надбавки, за да бъдат пренасочени повече средства за полицаите и медици, че разделят обществото.

Практиката е крайно порочна, надбавки да се дават на семейства с ниски доходи и от това нещо виждаме бум на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и неграмотната раждаемост.                                                              Нашата идея беше хората да усетят, че държавата не е мащеха за работещите и за грамотните хора.Това беше решение на правителството.                                                 В един момент група депутати от ГЕРБ решиха, че това не е справедливо. Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да стимулираме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост“, коментира той пред БНР.

По думите му е глупост да разделяш обществото за пореден път.

„Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на полицаите. И какво ще постигнем с това? Полицаите са хора с достойнство и отказаха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи срещу други. Това е несериозно като подход и е контрапродуктивно“, настоя Каракачанов.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук