Какво роди матушката за 9 месеца специална операция по собствената си дискредитация!

0
420
voina putin voenni1
Фрогнюз.

Този текст е продукт на желанието ми да помогна за изтрезняването на рашистите у нас ( може и в чужбина), които не могат да се нарадват какви ужаси причинява на украинския народ техният Путлер. Така че в текста има продуктово позициониране. Позиционирам се с аргументи и факти колко болезнена е за самата Русия специалната военна операция по превръщане на страната в злодей Номер едно на нашето време.

Изминаха 9 месеца от началото на специалната операция по утвърждаването на Русия като най-опасния, най-мразения и най-изолирания агресор на нашето време. Какво роди за 9 месеца матушката?

1.Възроди НАТО, укрепи единството в ЕС и на украинската нация, разделена преди началото на изнасилването на Украйна по много въпроси, но обединена днес в своята ненавист към държавата терорист, която се опитва да постави на колене цивилното население, след като изби хиляди и прогони милиони украинци без разлика дали говорят руски или украински език. 

2.Не просто доближи Украйна до НАТО, но накара Пригожин, най-екстремният руски войнолюбец и собственик на главорезите от частната му кланица “Вагнер”, да признае, че американците могат да научат на нещо украинците в техническо отношение при боравенето с тяхната техника, но вече могат да бъдат обучавани от самите украинци как се води война.

3.Роди се разбирането сред международната общност, че Русия е спонсор на тероризма. Преди 24 февруари това се говореше публично само от специалистите и “русофобите”. Днес единодушно го признават в общи декларации организации като Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

4.Роди се европейската енергийна независимост от руските ресурси. Изглеждаше немислима. Рядко се случва, освен ако не е било с умисъл и по план, да се помни зачеването на една бременност, но в случая то ще остане в историята:  на 24 февруари беше заченато освобождението от руския енергиен шантаж на най-големия от десетилетия пазар на руска стока.

5.Обратното: засили се до вероятна необратимост перспективата руското мече да бъде погълнато икономически от китайския дракон. Мечешката услуга за руските перспективи е резултат от принудата Русия да се обърне към Китай като алтернативен пазар и заместител на вноса на стоки, попаднали под западните санкциите. Съответно Китай е в положението да налага вето на руските действия- вкл. за добро, ако е вярно, че Пекин е скръцнал със зъби на Москва да не употребява ядрено оръжие в Украйна

6.Изтичането на капитали и бягството на чужди компании с огромен принос за поддържането на технологичното ниво на производството в Русия остави дупка, която не може да бъде запълнена от никой и от нищо. В нея предстои да потъне все по-дълбоко зависимата от западните технологии и инвестиции  руска икономика ( до момента спадът на руския БВП е с 4 на сто спрямо същия период на миналата година). Избяга от Русия дори Жерар Депардьо, който се беше обидил на родната си Франция, че му иска твърде много данъци и цъфна през 2013 година в царството на Путлер.

7.Русия се лиши от 300 милиарда долара само от активите, които самонадеяно държеше в западни банки ( очаквайки, че мекушавият Запад няма да им посегне). Месечните разходи на Русия за специалната й операция по самоунищожаване чрез пренапрягане на ресурсите заради специалната операция по обезкървяване на руските финанси показват, че е изчерпана дотук четвърт от държавния бюджет на страната.  

8.Не само въглеводородите са сред износните пера на Русия, които се оказаха оскубани. Рязко спадна също експортът на руска дървесина и метали. Да не говорим за оръжейната продукция, дискредитирана драстично на украинския “шоурум” пред целия свят. Желаещите да си купят руски железа за убиване на хора по света рязко намаляха, а някои страни се отказаха от вече договорени сделки ( като Филипините, например).  

9.Някогашният български черен хумор, породен от серия катастрофи, “Летете със самолетите на БГА “Балкан” докато още ги има” оживява в съвременен руски вариант. По липса на запасни части, попаднали под западните санкции, руската гражданска авиация е вече частично приземена и принудена да канибалства части от разфасовани за целта боинги и еърбъси. За гигантската руска територия, 64 на сто от която е замръзнала, а останалата е или трудно проходима, или е слабо развита като наземен транспорт и пътни съоръжения, това вещае тежа криза в пренасянето на хора и товари. И още нещо: налива вода в сепаратистките настроения на отдалечените региони, като намалява зависимостта им от центъра и ги принуждава да търсят местни решения на проблемите си. Засегнати са силно и външнотърговските връзки на Русия, осъществявани по въздуха, вкл. поради затвореното небе около тази прокажена територия, което прави обиколните маршрути извънредно нерентабилни.

10.Десетките хиляди убити, осакатени и милионите избягали в чужбина руски младежи предопределят неоценим по своя катастрофален за бъдещето на страната ефект върху и без това рекордната за света руска демографска криза. Страната лиши от незаменим потенциал своя генофонд, както се лиши и от  дефицитната и досега работна ръка. Щетите не подлежат на количествена калкулация, но е ясно, че засягат тежко възпроизводството на местната популация.

11.Не става дума само за лишаване от потенциала на младостта в биологично отношение. Специалната операция по скопяване на и без това скромната руска технологична потентност прогони от страната тъкмо IT и прочее специалисти, без които Русия може да забрави – точи път окончателно – за своята модернизация. 

12.Щетите върху образа на Русия пред света, на който тя толкова много иска(ше) да се хареса като някаква алтернатива на световния ред и западното превъзходство по всякакви показатели, са още по-големи и ще оставят трайни белези по физиономията на държавата ( ако тя въобще оцелее в досегашния си вид). Днес световните лидери не само се гнусят да се срещат с Путлер, но дори не искат да се снимат с геносе Лавров-Рибентроп.

13.Презрението, което роди специалната операция на Путлер по настройване на света срещу царството му, обхваща не само елита на чуждите държави ( 50 от които помагат военно и с финанси на Украйна), но и на цели народи. Дори в България авторитетът на Путлер като “защитник” от арогантния Запад ( чиито блага кльопат ненаситно и най-заклетите рашисти у нас) е спаднал я(р)ко. Какво остава за страни, като Финландия, която се отказа от общ проект с Русия за строителство на ядрена централа ( достигнал равнището на подготвена строителна площадка). Там броят на презиращите Русия е скочил почти два пъти и гони 80 на сто от населението ( парадоксално, но в Русия финландците са въпреки това все още обект на някаква съветско умиление, свързано с някогашния финландски неутралитет и притока на финландски стоки, най-качествените на съветския битов пазар).

14.В политическо отношение бившите руски проекти в Украйна бяха убити на 24 февруари. “Партия на регионите” на Янукович и прочее разклонения на руската пета колона днес са абсолютно немислими в Украйна.

cropped ivo indzhev 21
Иво Инджев Фейсбук

15.“Денацификацията” на Украйна се превърна в десъветизация и в дерусификация. Руско говорещите украинци масово се “покръстват” и привикват към украинския говор. Измисленият от руската пропаганда проблем с някаква забраната да се изучава руски език в Украйна преди 24 февруари беше изпразнен от смисъл с първите залпове на “освободителите”, които изпразниха и класните стаи от от ученици, чиито родители дума да не дават да се продума децата им да бъдат обучавани на руски.

16.Има и още един резултат от цезаровото сечение, с което се родиха днешните резултати от специалната операция на Цезар Путлер по изнасилване на един 44 милионен народ, чието съществуване отричат в Кремъл. Готвачът на Путлер се сдоби с цена в САЩ. ФБР определи ( като за юбилея от 9 месеца) 250 000 долара за бръснатата глава на Пригожин. Шефът му може добре да припечели, ако я поднесе срещу тази сума – в случай, че театърът с критиките на готвача към Кремъл за лошото протичане на специалната операция се окаже правдоподобна практика и Путлер пожелае да сготви своя конкурент за властта ( за какъвто Пигожин го пригаждат с пропаганда цел в Русия).