Изследване : Ако страната ни бъде нападната, едва 6 % биха хванали оръжие! А какви байраци се веят, какво тупане в гърдите пада, какви мъже са всички във фейса?!?

0
55
bednost hora demografia bgnes1
Източник : Фрогнюз.

Ако страната ни бъде нападната, едва 6 процента биха хванали оръжие, за да защитят родината. Данните са от национално проучване на агенция ЕСТАТ, свързано с войната в Украйна.

Два процента от жените биха се записали като доброволци в армията – каза Иво Желев, изпълнителен директор на агенцията.

„Огромното мнозинство или няма да направи нищо и ще опита да си живее доколкото и както може, или ще избяга нанякъде, или ще се скрие. Зад Русия застават в по-голяма степен мъже, хора над 50, жители на областните центрове, избиратели на БСП и „Има такъв народ“. Подкрепата за Украйна се декларира повече от жените, хората до 30, столичани и избирателите на десните политически формации“.

Малко над една трета от участвалите в допитване застават зад тезата, че “принадлежността на България към Съветския блок е забавило развитието ѝ”, а малко над една пета са на противоположното мнение. Две трети от българите са на мнение, че трябва да се следва линия на снишаване, въпреки членството в НАТО, а привържениците на пълноценно и активно членство са едва 25 на сто.

Четиридесет и два процента смятат, че политиката на Русия спрямо България е користна. Между 20 и 25 процента са посещавали Русия поне веднъж. Голяма част от симпатизантите на БСП са били на посещение там.

Проучването е проведено в периода 16 – 28 април сред 1002-ма пълнолетни граждани по поръчка на фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Капитан : А какви байраци се веят, какво тупане в гърдите пада, какви мъже са всички във фейса…?!?