Израел забрани пътуванията до 10 страни заради Омикрон!

0
14
0000514550 article21
Източник : Блиц.бг

Израел забрани пътуванията до 10 държави – САЩ, Италия, Белгия, Унгария, Мароко, Португалия, Канада, Швейцария, Турция и Германия, съобщи „Хаарец“, предаде БГНЕС.

Мярката ще влезе в сила в полунощ между вторник и сряда.

Пътуванията до и от „червени страни“ са изрично забранени, освен ако не бъде дадено разрешение от специална комисия. Израелците ще бъдат задължени да преминат през 7-дневна карантина след завръщането си, дори ако са напълно ваксинирани.

Миналия месец Израел затвори границите си за чужденци и прекрати пътуванията до африкански държави в опит да предотврати разпространението на щама Омикрон.

В неделя 10% от полет от Маями дадоха положителна проба за COVID, като за повечето от 17-те случая се предполага, че са носители на варианта Омикрон. Междувременно Министерството на здравеопазването съобщи, че е открило 40 нови случая на Омикрон, с което общият брой на случаите с този вариант е 175.

Според оценките, представени на Бенет в събота, броят на случаите с Омикрон в Израел се очаква да достигне 400-600 през следващата седмица.

По-рано страната включи в червения списък ОАЕ, както и няколко европейски държави, между които Франция, Ирландия, Норвегия, Испания, Финландия и Швеция, в опит да ограничи пандемията.