Изненадващо прокуратурата поиска БНБ да провери кюлчетата и пачките от снимките на ”чекмеджето”!

0
110
chekmedje borisov1 1
Източник : Фрогнюз

Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, за които се твърди, че са правени в спалнята на държавната вила на министър-председателя по времето, когато тя е ползвана от бившия премиер Бойко Борисов.

В градската прокуратура има образувана преписка по медийни публикации, съобщава БНР. От държавното обвинение отказват коментар, но и не отричат, че работят по темата.

Снимките се появиха в публичното пространство през лятото на 2020 г., след това прокуратурата няколко месеца отказваше да започне разследване. Тогава беше съобщено, че „не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те“.

И към момента нито една институция не е установила произхода на тези огромни средства и златни активи, нито кой и как е направил въпросните снимки. Миналата седмица БОЕЦ сезира МВР за кюлчетата и пачките от спалнята на Бойко Борисов.

Любопитното е, че бившият премиер смени няколко версии за кюлчетата и пачките – през „една прекрасна госпожа”, станала известна в медиите като „Мата Хари” до президента Румен Радев, който го снимал с дрон през прозореца. Бойко Борисов беше разпитан по случая, но прокуратурата съобщи, че не е установено кой е направил снимките.