Изненада! Учениците в Бургаско няма да учат онлайн, приключват срока присъствено!

0
172
zx860y484 41403761
Източник : Грамофона.ком

На този етап учениците в Бургаска област няма да преминат към онлайн обучение. Това решиха току що от областния епидемиологичен щаб. Мотивите са, че предстои в най-кротки срокове да бъде създадена нова методика и алгоритми за справяне с ковид кризата. Така учениците от региона ще приключат първия учебен срок присъствено. Областта ни обаче остава първа по брой карантинирани ученици в страната.

Негативната статистика показва още, че към днешна дата общият брой заболели педагогически специалисти в област Бургас е 389 (9% от учителите), като само в община Бургас са 279 (11% от общия брой учители в общината). Карантинираните паралелки за областта са 152.

Най-много карантинирани паралелки има в община Бургас – 128, следва община Айтос – 7 паралелки, община Карнобат и община Царево – по 4 паралелки, община Несебър – 3, община Сунгурларе – 2 паралелки.

Всички останали общини имат обявени по една карантинирана паралелка с изключение на общините Камено и Малко Търново, където нямат карантинирани паралелки с ученици. 6148 е броят на учениците от област Бургас, които се обучават неприсъствено в електронна среда. Според инж. Илиева има завишаване на карантинираните паралелки в училищата с гимназиален курс.

В община Бургас най-много карантинирани паралелки има в Природоматематическа гимназия, Гимназия за изучаване на немски език, Професионална гимназия по туризъм, Гимназия за изучаване на романски езици и в Търговска гимназия.