Имало подла съпротива срещу сделката за F-16, а тя била най-доброто!

0
3
0000249860 middle1

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от плана „Юнкер“ и за България заработи много добре.

По време на среща с членове на Американската търговска камара в България, посветена на двустранните отношенията, той призна, че е имало яростна и подла съпротива за сделката за F-16.

ф 16
Източник : Днес.бг

„Ние закупихме за нашите пилоти най-доброто, което се произвежда“, изтъкна Бойко Борисов.

Според премиера било е подла съпротива, защото правителството е било обвинено в лобизъм. Той изтъкна, че никога по време на преговорите и разговорите, никога по никакъв начин дори не се е намеквало за лобизъм. Освен това всички съседни държави са въоръжени с F-16.

„Беше подло, но с финансовия министър, както и с министъра на отбраната, го направихме необратимо“, добави Борисов.

„В много сфери се направиха много неща, нима не съм ги изброявал всичките? Това, което постигнахме – да признаят историята ни, от премиера Нетаняху до организации, да признават какво е направил българския народ за евреите. Не само да го признават, но и да го говорят и рекламират. Това не е лесно“, каза премиерът.

Той отсече още, че България води политика не само на добросъседство, но и дава перспектива на региона.

„Аз имам редкия шанс за вицепремиер да имам историк в лицето на Каракачанов. По темата трябва ли Северна Македония да влиза в ЕС и НАТО сме на едно мнение“, добави Борисов.

Според него  и Албания трябва да стане член на НАТО, защото „всяка една държава, изоставена държава от голямото европейско семейство, е пагубно и веднага става средище на корупция и терор“.

По въпроса за Брекзит Борисов се надява до края на месеца да има сделка между ЕС и Великобритания.

Той благодари на американската страна за инвестициите, които се правят в България и изтъкна, че износът за САЩ е по-голям от вноса, което означава, че българската икономика се развива.

Премиерът Борисов отбеляза, че са се взели много важни геостратегически решения, които са от полза за развитието на отношенията.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук