Илиян Василев : ГЕРБ и ДПС изпълниха заръката на Москва да разделят България!

0
3
илиян
Източник : Фейсбук.

Едно нещо със сигурност ГЕРБ и ДПС постигнаха – изпълниха заръката на Москва да разделят България непоправимо, за да не бъдем в състояние да постигаме целите на развитието си като нация и личности.

Случващото се е закодирано в самия преход – моделът се изчерпа, но силите които го крепиха не желаят да приемат края си и организират жестока съпротива.

Страхувам се, че тепърва предстоят сблъсъци, дано няма жертви, защото мутрите на прехода няма да си тръгнат нито лесно, нито доброволно. Те контролират прокуратурата и това ги прави ненаказуеми, тоест могат да извършат всяко престъпление в защита на властта и парите си, без да се страхуват че ще получат възмездие.

Това е урокът на това правителство – закъсняхте, не приоритизирахте, не успяхте да отслабите задкулисието.

За това на власт трябва да дойдат хора не само които желаят, но и които умеят да извършат промяната, просто защото с наивност нещата не могат да се постигнат. За да разградиш модел с най-малък разходи на време и ресурс, трябва да го познаваш в детайли.

Постоянно повтарям – правителството на ОДС сгреши като се съгласи да не търси отговорност от БСП за кризата от 1995-96 година. Договори се да ги остави на мира и ТЕ се върнаха по силни през 2001 година. Това сега не трябва да се допуска.

Трябва да си свършим недовършената работа през 1989-90 и 1997 година.

Илиян Василев, Facebook