И полицаите опънаха палатка на протеста! Всички протестиращи граждани да застанат до тях-няма да ги бият!

0
1920x10801
Източник : Дир.бг

Най-големият полицейски синдикат в МВР опъна палатка и подреди изложба пред сградата на Народното събрание. За действията си от СФСМВР предупредиха с писмо, а поводът – исканото увеличение на заплатите.

 

Полицаите готвят нови протести, разпъват палатка пред парламента

На снимките от изложбата са изобразени ситуации, на които се вижда, че полицаите също са на първа линия в борбата с COVID-19, обясни заместник-председателят на синдиката Илия Кузманов. Той беше категоричен, че идеята парите от детски надбавки да отидат за полицаите е „гнусна провокация и инсинуация“.

Служителите на МВР настояват да имат до 30% увеличение на възнагражденията им. От правителството обявиха, че те ще получат по 15%, но те ще бъдат за сметка на детските надбавки.

 

Снимка: Булфото

Палатките ще останат до петък. От синдиката са категорични, че ако протестните действия днес не дадат резултат до петък, ще има национален протест.

 

Снимка: Булфото

Освен това синдикалната федерация на служителите в МВР съобщи, че до 20 ноември по време на обедните си почивки, полицаите ще се събират пред сградите, където работят и ще пускат светлините на служебните си автомобили в знак на протест. Това ще става при рокадите на смените.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук