Хвърковатата чета на СЕК водена от К. Бачийски тръгва за Турция!!!

0
107
DSC 34211

За четвърти пореден път партия Средна Европейска класа с лидер К. Бачийски и Организацията за защита на българските граждани заминават, като застъпници и наблюдатели на балотажа в Република Турция!

Тази организация водачът на листата на “ Продължаваме промяната“ в Бургас и вече депутат Бачийски я правеше три пъти и гласовете от Турция бяха между 20 и 30 хиляди! Сега на първи тур поради решението на ЦИК, че декларациите могат да се попълват и извън секциите, но от самите избиратели, той и хората около него не ходиха в южната ни съседка и резултата не закъсня!

От южната ни съседка дойдоха 80 000 гласа! Всички „патриоти“, които се тупаха в гърдите, ча са свършили нещо трябва да видят цифрата 80 000!!! Утре обаче, ще бъде различно! Ще бъде, защото въпреки решението на ЦИК за възможност декларациите да се попълват и изван секцията, те трябва да бъдат попълнени лично от избирателя!

Точно това, ще следят застъпниците и наблюдателите, защото 50% не могат по никакъв начин да ги попълнят лично-просто не знаят български! Същите тези 50% едва ли, ще могат и да разчетат какво пише на машината за гласуване по същите причини!

Първо по мое лично мнение самите български граждани в Турция няма да имат интерес към балотажа, след, като си свършиха „работата“ за парламентарните избори, но може и да греша! И второ, опитни 65 застъпници и наблюдатели, ще следят за реда и спазване на изборния закон!

Не, че миналата неделя българската държава не изпрати наблюдатели, но те бяха държавни чиновници, които отидоха там на командировка и го изкараха, като на екскурзия!

Въобще не им пукаше, че не избирателите, а поставени хора им попълваха декларациите и в някои секции сметката показваше, че до 14.00 часа са гласували избиратели на всеки 30 секунди!

Като се има предвид, че 40% от тях, тоест по-младите почти не знаят български, как са се „преборили“ толкова бързо с машините е въпрос към Дейвид Копърфийлд! Сега опитните хора на вече народният представител  К. Бачийски, ще въведат ред и няма да допуснат да се нарушава масово закона! Който го спазва-добре дошъл да гласува!

Ето и две мнения на старите пушки в „екскурзия“!

К. Бачийски : Три пъти ходим и гласовете се движеха в граници 20-25 000 души! Един път ни нямаше и станаха 80 000! За това отиваме, за да се спазва закона и, ще видите резултата“!

Старата пушка Г. Дражев бе по-категоричен : Отиваме, свършваме си работата и никой да не чака повече от 30 000 гласа от Турция! Не може да идват с готови попълнени декларации! Закона казва, че трябва да го правят пред комисията!“

Ние от Капитан, ще кажем поздравления за лидера на СЕК Бачийски, на добър път момчета и чакаме резултатите!!!                                                                                                                                   Ангел Божидаров.