Хора, осъзнайте се! Зеленият сертификат действа в цяла Европа!

0
130
166643447 10225555495254182 7929408067286321984 n1
Цецка Бачкова

Измираме по над 200 българи на ден! Ако продължава така, ще се свършим.
Вземете веднага телефона и се обадете на ваш близък, познат, приятел, който има познат, близък, приятел, преминал през ада на КОВИД. Това е България!
След това затворете и веднага позвънете на ваш близък, познат, приятел, който живее във Великобритания или Дания. От него ще научите, че там коронавирусът вече не е заплаха и животът върви пълноценно.
Децата ходят на училище, залите за концерти и стадионите се пълнят, колкото зрители могат да поемат, ресторантите работят на пълен капацитет, бизнесът се възстановява.
Животът тече нормално! Но зеленият сертификат е билетът за всички обществени места. А това е постигнато чрез ваксиниране.
Ваксината ви дава сигурност, че дори да пипнете вируса, ще го победите бързо и лесно. Ако знаете по-сигурен начин да останете живи и здрави и да си върнете нормалния живот – предложете го.
Зеленият сертификат не ограничава свободата ни, а гарантира живота и здравето на другите. Така както:
– ходенето на училище не е принуда, а изгражда образовани личности;
-плащането на данъци е задължение и ни държи споени като общество;
-спазването на законите не е ограничение, а гарантира правата на всички граждани.
Бихте ли искали на гости у дома ви да дойде болен с холера, например? Или колегата на съседното бюро в работата ви да е с тежко заразно заболяване? Не, нали? Зеленият сертификат ви гарантира, че човекът до вас в работата, ресторанта, концертната зала няма да ви съсипе живота.
Много политици решиха да яхнат недоволството и да го преобразуват в електорална подкрепа и симпатии по време на предизборната битка. Аз лично смятам, че правителството дори закъсня с въвеждането на меките рестрикции.
Зеленият сертификат трябваше да влезе като изискване много по-рано, което намирам за проява на колебание и забавяне. Отчитам и куража да се вземе такова тежко решение, което трябва да се отстои.
Да, бяха допуснати сериозни грешки. Липса на адекватна информационна кампания, довеждане до истерия на хиляди родители и учители, които късно вечерта разбират, че утре децата не са на училище, и т.н., и т.н.
Искайте оставки, недоволствайте, коментирайте, но личният ми призив е – ваксинирайте се и приемете зеления сертификат, така както приемате, че за да се качите на самолет, трябва да представите билет, лична карта и да минете през контрола на рентгените!
Защото няма по-важно нещо от живота. Защото след живота остава НИЩО. Няма нито пари, нито политика, нито забавления.
                                                                                    Цецка Бачкова – Фейсбук.