”Готвача на Путин” измисли как да се напиеш със сладкиши с лика на руския президент!

0
3
putin prigojin1

Приятелите на руския президент Владимир Путин печелят и днешните трудни икономически времена за Русия. „Аз, Евгений Викторович Пригожин, горещо подкрепям специалната военна операция в Украйна и съм готов да продължа да я подкрепям както идеологически, така и финансово. Приканвам всички мои колеги да последват моя пример“. Това заявление бе разпространено от всички проправителствени медии.

Дългогодишният приятел на президента, Евгений Пригожин, знае по-добре от всеки друг какво е необходимо, за да се хареса на Путин. Той е патриот и човек за пример, а не като акулите в руския бизнес, особено онези, които се противопоставиха на войната и напуснаха страната.

Пригожин има огромен и разнороден бизнес. Но отскоро медии рекламират новия му луксозен магазин в Санкт Петербург. Той се намира в сграда на над 120 години, която бизнесменът купил преди година и реставрирал. Всъщност собствеността се води на съпругата му – Любов Пригожина.

.
Магазина на Пригожин.   Фото: „Новая газета. Европа“

Какво се продава и на какви цени – това вече е много интересно. Обикновена руска водка „Руска ескадрила“ (в чест на военната операция…) (0,7 литра) – 4200 рубли (83 долара). Сирене „Jura Montagne“ – 100 g – 680 рубли ($15), сирене „Raclette Mazo“ – 100 g за 750 рубли. Руски сладки „Матрьошка“ – 230 г. за 1200 рубли ($24). И тук идва черешката на тортата: бонбони с водка „Президент“ с лика на Путин на опаковката – 165 г. за 1200 рубли ($24). Хапваш 300-400 грама сладкиши и вече си фиркан…

Бонбони „Илич“ – 110 г. за 1000 рубли. Бисквити от пясъчно тесто – 150 гр. за 6500 r. ($130). Топло пушена есетра – 100 г за $20!

Черен хайвер от есетра – 57 г за 154 долара. 113 г от същия хайвер вече е с отстъпка и струва само… 284 долара…

В магазина можете да станете горд собственик и на захарни бюстове на Ленин и Сталин – доста идейно, нали? Хапвате ухото на Джугашвили или гениалния нос на Владимир Улянов и се потапяте в комунистически раскош…

Част от магазина е оформена като сувенирен кът на лондонското летище Хийтроу. Вместо английски чай и бисквити обаче се продават руски изделия в тенекиени кутии, изобразяващи легендарните английски телефонни и пощенски кутии. На кутиите пише „произведено в Обединеното кралство“, но на капака все пак има картичка, която уточнява, че производител е фирмата на Евгений Пригожин… Картичката е с весела панделка, вероятно за да не припаднат някои от купувачите, виждайки цените. Все пак 125 грама руски бисквити за 84 долара не се срещат всеки ден…

Кой е Евгений Викторович? Той започва бизнеса си с продажба на хот-дог и палачинки. Вече продава топло пушена есетра, стриди и сладкиши с водка President. Наричат го „Готвачът на Путин“ (въпреки че какво е обидното в това за такъв патриот като Евгений Викторович?).

Именно той е създателят на добилата световна известност фабрика за тролове в Санкт Петербург, откъдето се управляват и финансират тролските подразделения в много страни, в това число и в България. Собственик е и на десетки медии, някои чрез посредници. Директор на медийната му компания е считаната за любовница на Путин, бившата гимнастичка Алина Кабаева.

Пригожин притежава и огромна строителна фирма, която постоянно печели обществени поръчки за стотици милиони долари. Именно „Готвачът на Путин“ финансира частната армия „Вагнер“, която в момента воюва в Украйна заедно с редовната руска армия.

.
Шоколадовите Сталин и Ленин…  Фото: Новая газета. Европа“

Припомняме, че олигархът Пригожин е обявен миналата година за издирване от властите в САЩ, като е опредлена награда от 250 000 долара за информация къде се намира. Е, намира се в Русия и е под крилото на Кремъл…

Както се казва: война, война, но бизнесът трябва да печели. Путин и Пригожин знаят как.

Сладкиши с водка и лика на Владимир Владимирович… Скъпо, но вероятно вкусно.

      Фрогнюз. По материали от „Новая газета. Европа“.