Гости : Стотици роми се завърнаха от Европа в разгара на епидемията в Бургас!

0
2
20101020 kutdpaaztm1

Не е необходимо да се струпват пред УМБАЛ, ако нямат симптоматика, каза кметът Димитър Николов.

Стотици роми са се върнали от Западна и Централна Европа в Бургас в разгара на епидемията, стана ясно на днешния брифинг на Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса.

Ромите създавали суматоха, защото се насочвали към УМБАЛ Бургас с настояване да бъдат изследвани, за да се уверят дали не са се заразили с COVID 19.9d9b10522649ad2676ec8378a0483714 m1

„Пратихме петимата ромски медиатори да обяснят, че когато няма видими признаци или симптоматика на заболяването, не е необходимо да ходят в УМБАЛ Бургас, за да не се получават струпвания на хора и евентуално да станат контактни със заразни лица“, каза кметът Димитър Николов.

Сигнал дойде и от Равнец, където обезпокоени местни жители сигнализираха за голяма ромска фамилия, която се е върнала в разгара на епидемията от Италия.

Ромите, които идват от рискови страни, са поставени под карантина и се проверяват по няколко пъти на ден от служители на ОД на МВР в Бургас, пише Флагман.

В същото време стана ясно, че в Бургас ще започне дезинфекциране на основните улици, площади и паркове и през деня. Засега това се извършваше само вечер, но мерките вече са доста по-засилени.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук