Гешев отиде с цветя при новия правосъден министър, а тя му поиска оставката!

0
102
770 434 geshev iordanova1
Източник : Дир.бг

Главният прокурор Иван Гешев изненада днес с букет цветя новия правосъден министър Надежда Йорданова, която му иска оставката.

„Пожелавам Ви здраве, успех и съвместна работа със съдебната власт в името на българските граждани“ – с тези думи Гешев поднесе букета към Йорданова при влизането й в сградата на ВСС.

„Пожелавам Ви да си носите отговорността винаги, а когато трябва, и да обсъдим условията за Вашата оставка“, отвърна му правосъдният министър.

„Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси в интерес на българските граждани, този се съмнявам, че е интересен“, отговори Иван Гешев.

А Йорданова му отвърна, че хората са на обратното становище. „Олигарсите са навярно“, каза Гешев.

Натоварена съм с отговорността да вдъхна нов живот в съдебната реформа, да постигнем независим съд и отчетна прокуратура, както и усещане за справедливост, каза в началото на заседанието на Висшия съдебен съвет правосъдният министър Надежда Йорданова, която днес за първи път председателства заседание на Съвета.

Тя добави, че очаква членове на ВСС да понесат отговорност, да стъпят встрани или назад и да дадат възможност на други да продължат съдебната реформа.