ГЕРБ-Бургас капитулира пред лъжите си за парк „Росенец“!

0
270
54139231 3031

Скъпи сънародници,

От 28 април до 28 юли, както и днес, ние водим битка за запазване на общинската собственост върху единствения път, водещ към плажа до „сараите“ в парк „Росенец“.

Въпреки нашата съпротива, преди три месеца съветниците от ГЕРБ-Бургас приеха скандално решение, ограничаващо достъпа на гражданите до тази част от родното крайбрежие и принудиха хиляди българи да се възпротивят на това безобразие.                        5b9ec7db55a7f84f8e3322fe953232fc1

На последната сесия на Общинския съвет в Бургас управляващото мнозинство направи немислимото като гласува срещу собственото си решение от 28 април.

Въпреки че три месеца го защитаваха на всички възможни нива, само за един ден съветниците от ГЕРБ-Бургас изведнъж получиха „просветление“  и оттеглиха  предложението си, с което искаха да предоставят на частно лице общинския път до „сараите“ в „Росенец“.

Съветниците от управляващата партия прекроиха дневния ред на заседанието на Общинския съвет, панически вкараха своя извънредна докладна и дали заради политическия си инат или заради заповед от централата им, не подкрепиха нашето предложение по същата тема.

Както през април, така и сега предлагахме неизменно запазването на общинската собственост върху пътя и достъп на хората до плажната ивица.

Идеята ни беше да бъде възложено на кмета и неговата администрация да преработят проекта, свързан с нос „Чукалята“ /т.нар. „Етап 2-А“/, така че да се запази възможността  за изграждане на предвидената нова улица и канализация в района.

Заради страха си от общественото недоволство от мнозинството стигнаха дотам, че отмениха не само точката за пътя към „сараите“, но и всички точки от своята докладна от 28 април, като по този начин подлагат на риск изпълнението на целия проект.

Истината е, че с извънредната докладна, внесена от председателя на Общинския съвет и председателите на комисии от ГЕРБ-Бургас, беше направен опит да бъде прехвърлена отговорността за собствените им грешки на представителите на опозицията.

Това, което от мнозинството и общинската администрация не могат да прикрият и до днес е, че на Росенец реално трябва да се реализират два отделни проекта върху терени, намиращи се на около 2.5 км един от друг. Това са „Ченгене скеле – етап 3 за пречиствателна станция“ и „нос „Чукалята“ – Етап 2-А за нова улица и прилежаща инфраструктура“.1dde5a61dd97bf64a91ec1e4624024db1

 

ГЕРБ-Бургас се опитват да внушат, че изграждането на пречиствателна станция и канализация на Ченгене скеле /Рибарско селище/ е под риск, а същевременно укриват информацията, че този проект не е предмет на оттеглената докладна записка. Още повече, че за него има влязъл в сила ПУП от 2013 год. и в момента от Общината дори се провежда обществена поръчка за избор на изпълнител.

Не би трябвало да съществува риск за този проект, но ако все пак се появи такъв, вероятно причината ще е липсата на достатъчен управленски капацитет на общинската администрация.sanirane dogovori11

Но целият този казус не спира дотук…

С благодарност към всички, които ни подкрепят в нашата кауза за Росенец.

Константин Бачийски

Зам.-председател на ПП „Средна европейска класа“

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук