Георги Свиленски : ГЕРБ ДПС и ИТН полудяха като разбраха че Бойко Рашков може да е шеф на КПКОНПИ да стане шеф на

0
261
orig1 20
Източник : Дир.бг

„ДПС, ГЕРБ, „Има такъв народ“ когато разбраха, че Бойко Рашков може да стане председател на КПКОНПИ, когато разбраха, че срокът за подаване на документи ще бъде намален на 5 дни и другата седмица щяхме да имаме избран председател на КПКОНПИ, който да се бори с корупцията, когато видяха закона за КПКОНПИ приет на първо четене и реалната възможност той да бъде приет на второ четене, полудяха“, каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Георги Свиленски, председател на ПГ на „БСП за България“.

По думите му те са приложили хиляда процедури, само и само това да не се случи. И подчерта, че ДПС бърза да се върне на власт отново.

Свиленски посочи, че са водили преговорите за съставяне на правителство по правилата, вчера до 13 часа са получавали предложения за програмата на бъдещия кабинет и 3 часа по-късно преговорите са прекратени.

„Препъникамъкът бяха тези 5 дни срок за гласуване за избор на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ, Бойко Рашков показа, че не го е страх да се бори с корупцията, че не е заложник на интереси, това показа той и от това ги е страх“, подчерта председателят на ПГ на „БСП за България“.

Според него Бойко Рашков може да каже какво се прикрива и какво не се прави и това е големият страх, който тресе хората, които искат България да няма правителство, да се тласне към избори, да няма парламент.

По думите му Конституцията дава възможност на третия мандат да бъде с по-дълги срокове, за да се проведат тези срещи, да се намери подкрепа, да се намери консенсус, поясни Георги Свиленски. И отбеляза, че „Има такъв народ“ за четвърти път в рамките на година и половина събарят държавата, събарят правителствата.

Видяхме как ИТН за четвърти път в рамките на година и половина сриват държавата и провалят всичко: рушат институции, законодателството, и всичко. Заради тях отиваме на избори за четвърти път, категоричен е социалистът.

„Демократична България“ са били коректни като са казали, че ще решат дали да участват с министри или не след нареждзането на управленската програма, каза още Свиленски.

Два часа преди изявлението на Слави Трифонов вчера, бяхме заедно с Тошко Йорданов и Ива Митева. Не ни е работа да коментираме срещата на ДБ, могат да си говорят каквото искат.

Трифонов си намерил привиден повод да се оттегли, като разбрал че Рашков ще бъде избран, смята Свиленски.

Колегата му от БСП Петър Кънев заяви пред bTV, че за две години четири пъти ИТН ликвидираха възможности да има правителство и прогнозира, че БСП ще върнат мандата по-рано.