Георги Георгиев от „БОЕЦ“ : Полицаят, заплашвал министър Тагарев, е путинист и фен на ЧВК „Вагнер“!

0
296
boec georgiev[1]
Фрогнюз.

„БОЕЦ“ лично преди три седмици сезирахме министър Калин Стоянов с тези данни. Сигналът е за конкретен служител на МВР – Цветан Велински, командир на отряд към „Специализирани полицейски сили“-СДВР и неговата съпричастност към паравоенната терористична организация ЧВК „Вагнер“, както и публични заплахи към военния министър Тодор Тагарев и срещу „БОЕЦ“.
Това каза в ефира на Euronews Bulgaria лидерът на Гражданско сдружение „БОЕЦ“ Георги Георгиев.

По неговите думи въпросният служител в системата на МВР публикува периодично материали в подкрепа на Русия и Путин във войната срещу Украйна, както и призиви за т.нар. „народен съд“ и убийства без съд и присъда.

„Стотици са неговите постове“, уточни Георгиев.

„Части от видеоматериалите съдържат кадри, в които този служител на МВР и негови колеги са с тениски на „Вагнер“ и техните отличителни знаци, телефоните им също са със стикери на „Вагнер“, посочи още той.

„Калин Стоянов смачка случая и заради това сезирахме Денков. Нито прокуратурата, МВР или ДАНС ни потърсиха, въпреки че сме посочили, че можем да предоставим още информация“, коментира Георгиев и призова за протест тази вечер срещу полицейското насилие и оставка на вътрешния министър.


ADS