Ген. Атанасов се обърна към Костадин Костадинов относно „Троловете на Путин“!

0
324
general kopeika[1]
Фрогнюз

Временната анкетна комисия срещу полицейското насилие бе създадена днес от депутатите. За председател на комисията със 129 гласа бе избран ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ. След избора обаче, в пленарна зала видяхме кратък хаос – валяха обиди, обвинения и цветисти определения.

Ген. Атанасов стана да благодари за гласуването доверие и обеща, че ще е обективен в работата си. „Нося една книжка и препоръчвам да я прочетете – „Троловете на Путин“, посочи той.

Преди него от трибуната се изказаха Костадин Костадинов от „Възраждане“ и Тошко Йорданов от ИТН.

И двамата обвиниха ПП-ДБ, че ДПС също са гласували за избора на Атанасов за председател на комисията.

„Преди малко троловете бяха на трибуната“, атакува ги той .

Тошко Йорданов бързо отговори, че е бил атакуван от „генерал, който е станал генерал не по заслуги, а че е бил във властта“.

Депутатите създадоха днес временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с употребата на сила от МВР на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС) на 16 ноември т.г. Предложенията за създаване на такава комисия бяха три – на „Продължаваме промяната-Демократична България“, на БСП и на ГЕРБ, като бяха обединени и приети като едно.

 

„Троловете на Путин“ е книга на Йесика Аро, която бе издадена на български миналата година. Финландската журналистка Аро описва своя собствен опит в конфликтите с троловете на Путин в интернет, довел до заплахи за живота ѝ и принудил я да напусне родната си страна.

 

В книгата са описани фронтовете на информационната война возена от Русия – още от времето на цветните революции в Източна Европа, през убийството на Сергей Магнитски, руската намеса в избирането на Доналд Тръмп, окупацията на Крим и Донбас, свалянето на малайзийския самолет над Украйна.

 

Намесени са имената на хора, които познаваме и от българския фронт на информационната война – като Александър Дугин и генерал Решетников. Йесика Аро интервюира дипломати, журналисти, политици, сблъскали се с руската пропаганда, станали нейни жертви, не само във Финландия, но и в Литва, Беларус, САЩ, Швеция, Великобритания, Украйна.

Някои от тях, като Елиът Хигинс от прочутия сайт за разследваща журналистика Bellingcat – ръководен от Христо Грозев, воюват активно на информационния фронт и след руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

 

                                                                                                         ФрогНюз


ADS