„Галъп“: 7 партии влизат в парламента, 5 формации получават над процент!

0
52a17ccc37cdf1

Ако изборите бяха днес, седем са формациите, които биха попаднали в парламента, като за две от тях кампанията ще е решаваща. Има и още няколко, които ще се надяват да доближат или дори преминат бариерата (особено ако тя е ниска заради очакваната по-ниска активност) или пък да се борят за субсидия. Това показват данните последното изследване на ”Галъп интернешънъл болкан“, проведено между 4 и 12 февруари.galap 7 formacii vlizat v narodnoto sabranie 11

С 25,8% от онези, за които може да се очаква да гласуват и са решили за кого, ГЕРБ и СДС са на първо място, следвани от БСП с 21,9%. „Има такъв народ“ е с 13,1%, а ДПС е близо – с 12,4% „Демократична България“ е със 6,8%, формацията около Мая Манолова и Отровното трио с 4,7%, а ВМРО е с 4,2%. При последните две формации кампанията ще е решаваща за шансовете да са в Народното събрание.

Воля-НФСБ за сега са доста под бариерата с 2.7% потенциален вот, но тепърва трябва да се види дали обединението на двете партии ще даде бонус, или напротив. Теренът на изследването нямаше как да улови това. С над процент в борбата влиза „Възраждане“, близо около един процент се движат и формации като АБВ, „Атака“ и партията на Цветан Цветанов. При всички подобни партии и коалиции решаваща ще е кампанията и не са изключени изненади. Има и редица други формации в десетите от процента.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук