„Гадовете“ от „ЧЕЗ“ и „B iT“ си отидоха – останахме още 7 милиона!

0
prast
снимка:дневник.бг
Собственикът на BiT Мирослав Янев е сламен човек. Той е Гинка, по-точно Гинчо. Още от сега мога да ви кажа, че служителите на телевизията няма да си получат заплатите. Това обясни пред Фрог нюз адвокат Николай Хаджигенов.

Той бил извикан от близо 50 човека в медията, за да защитава интересите им.  Журналисти се вдигнаха буквално на бунт. Те  обясниха, че не са взимали заплати от януари, а студията са изпразнени. Всички предавания са спрени с изключение на новините. Янев е трябвало да се срещне днес с работещите, но не се е появил. Това ескалирало напрежението.
Сега има уговорена среща за утре, но аз съм скептичен. Досега поне по три срещи са правени с всеки отделен човек и нищо.  Още при продажбата се разбра, че целта е тази телевизия да се закрие. Казах на хората днес, че нямат избор и че ще ги оставят без заплати. Воденето на дела и печеленето им не е проблем. Но исканията няма как да се удовлетворят, след като в тази телевизия няма нищо.

Капитан: Това, че сме на 109-то място по свобода на словото въобще не притеснява управляващото мнозинство. Нещо повече – това, като че ли им доставя удоволствие. Удоволствието на хора, които газят лука, картофите, дребния бизнес и всичко това абсолютно безнаказано! Продажбата на една от телевизиите, в която се чуваше свободно слово, е емблематичен пример или на Сталинизъм, или на природна тъпота и наглост. Кой нормален бизнесмен би купил телевизия и веднага да спре всичките ѝ предавания. Изявленията, че ще се прави нова схема са „безмозъчни“, защото никой не затваря новозакупена фирма. Нормалното е промените да се извършат в движение за да не загубиш зрителите, ако разбира се целта ти е да я развиваш. Очаквам скоро бившите собственици да кажат като шефа на ЧЕЗ, че са напуснали България заради Премиера Борисов. Свещеното безхаберие обаче е на тези, които ни управляват. Когато изгониш гадовете от ЧЕЗ и B iT нещата не се оправят. Остават още 7 милиона гадове в държавата. Пък историята сочи, че е по-добре да слушаш критики по телевизията, отколкото от улицата и площадите!

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук