Безплатно на очен лекар в бургаските села!

0
ochen

Очни специалисти от МЦ „Оксиком“ тръгват на безплатен тур в община Бургас от днес. Лекарите на здравното заведение ще преглеждат в пенсионерските клубове и в кметствата по населените места на общината, в специално подготвени за целта помещения и с необходимата апаратура.                                                  Медицинските услуги в малките населени места са лукс. В повечето случаи пенсионерите от селата нямат достъп до лекар. Основните причини за това са липса на медицинско лице в селото и липса на средства.

„Следвайки социално-отговорната политика на МЦ „Оксиком“, искаме да дадем възможност и да спестим средства и време на най-възрастните за посещение на здравно заведение“, коментира д-р Малина Топчийска.

Близо 7500 души от малките населени места в общината ще имат шанс безплатно да се консултират с офталмолог. Прегледите ще са насочени към профилактика на заболявания на предния сегмент – зрение, наличие на роговични заболявания, катаракта. При нужда, пациенти ще бъдат насочвани за допълнителни изследвания.

Ето и какъв е маршрутът на специалистите през месец март:

  • 14 март  – село Братово
  • 16 март – град Българово
  • 28 март – село Драганово
  • 30 март – село Равнец

Дати за прегледи в останалите населени места ще бъдат обявени в началото на месец април.                               Капитан: По желание на организаторите.

 

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук