Евакуираха повечето от моряците ни в Мариупол!

0
16
php2ullbg 559x3451

По-голямата част от екипажа на българския кораб „Царевна“, плаващ под малтийски флаг, е бил евакуиран от пристанището в град Мариупол, блокиран от началото на военните действия. Това обяви на брифинг пред медиите в рамките на заседанието на Министерския съвет премиерът Кирил Петков.0000518194 article21

„Заседанието продължава, така че искам само да обява на българските граждани, че в ход е евакуация на кораба „Царевна“ – 14 български граждани и един украински гражданин, възпитаник на българското военноморско училище, вече се намират извън пристанището в Мариупол. Предстои групата да се придвижи към Донецк, откъдето ще се завърне в България, което е много добра новина“, каза министър-председателят.

Блокираните в Украйна български моряци имат провизии за още осем дни

Има организация за евакуацията на моряците веднага щом бойните действия престанат

Останалата част от екипажа – 3-ма български и 2-ма украински граждани, в това число и капитанът на плавателния съд, са останали на борда по свое желание, добави Петков.

Премиерът не влезе в детайли относно това, дали към момента в пристанището в украинския град все още се водят бойни действия. Но подчерта – българите вече са в безопасност.