ДПС и „Възраждане“ се обединиха около вота на недоверие на ГЕРБ!

0
4
768x4321 7
Източник : Нюз.бг

От парламентарните групи на ДПС и на „Възраждане“ се обединиха в подкрепа на внесения вот на недоверие на правителството от ГЕРБ. Това стана ясно по време на консултации между трите партии в Народното събрание.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви пред журналисти, че ще подкрепят вота на недоверие с аргумент – „продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима промяна за страна“. Това е най-лошото правителство от началото на демократичните промени от последните 32 години, каза Карадайъ.

Мотивите, с които от ГЕРБ внасят предложението за вот на недоверие, са основателни, смята лидерът на ДПС. В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, за пенсионерите, за стабилността, сигурността в страната и за преодоляване на кризите в страната.

Най-важната антикризисна мярка е това правителство да си отиде, настоя Карадайъ.

Според него всички разумни, съвестни и отговорни пред народа и бъдещето на България депутати би трябвало да подкрепят един такъв вот на недоверие.

ДПС подкрепя вот на недоверие, Възраждане уволнява Петков, ИТН гласуват поотделно

ПП сигурни, че вотът няма да мине

В отговор на въпрос дали ДПС ще подкрепят друго правителство в сегашния парламент, Карадайъ заяви, че такава тема все още не стои на дневен ред.

Депутатът от „Възраждане“ Петър Петров заяви, че правителството трябва да подаде оставка и да си ходи заради неадекватната си политика.

Ако „Възраждане“ имали 48 народни представили, щели първи да внесат вот на недоверие. Смятам, че дори ГЕРБ ще подкрепят „Възраждане“, тъй като ние по-рано говорим за оставка на това правителство, подчерта Петров.

 

Петров е уверен, че ще намерят достатъчно гласове за вот на недоверие на правителството. ИТН разбрали най-накрая, че това управление не водело България до нищо добро. Нови избори са лечението за демокрацията и трябва да бъдат проведени възможно най-скоро, настоя Петров.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че вотът на недоверие би бил успешен. Предстои да се види кога председателят на парламента ще назначи дата за неговото коментиране и гласуване.

Проведени са разговори с ДПС, „Възраждане“. С ИТН консултациите ще се проведат малко по-късно днес. ДБ ще обсъдят предложението на ГЕРБ и още утре щели да отговорят на опозицията дали въобще ще участват в консултациите. От БСП и „Продължаваме промяната“ няма никакъв отговор.