Ден 200 на протеста : Граждани опитаха да пробият полицейския кордон пред МС!

0
2112359485 3e631f1
Източник : Фрогнюз

Недоволни граждани, които участват в протеста, се опитаха да пробият полицейския кордон, но не успяха. Пред празния министерски съвет е почерняло от полиция. Има полицаи и пред Народното събрание. Исканията на ”Протестът идва с 200” са същите – оставка на правителството и на главния прокурор.

.

Една жена успя за кратко да пробие кордона, но бе незабавно върната от полицаите.

.

Палатката на „Системата ни убива“ е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано – „Силни сме обединени“.

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че – „200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200“, пишат организаторите.

„От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави“, пишат представители на „Системата ни убива“.

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планиран като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.

„Оставка! Оставка!“ – гърми площад „Независимост“. Хиляди скандират „Оставка“ и по пътя към Съдебната палата.

.

.
Докато не изчистим правосъдието, нищо няма да се оправи. Затова искаме оставките – на  Гешев, Борисов. И винаги ще сме тук, каза адв. Величков. Оставката на главния прокурор е най-важната плюс тази на ВСС. Неговата оставка означава и оставката на премиери и министри. Освен с кадруване и гонене на инакомислещи с нищо не се занимават главните прокурори. Тази фигура е излишна, Искаме хора, които обещават ясна съдебна реформа. допълни той.

Необходима е висока активност на изборите. Не гласувайте за ГЕРБ и ДПС, за Патриоти. Гласувайте за демократи, каза още адвокатът.

Прокурорите и съдиите са в схемата. Прокуратурата прави поръчкови обвинения,  а съдът смачква делата на онези, които ни ограбиха. Затова трябва да се борим за върховенство на закона, за децата си, каза бившият служител на ДАНС Росен Миленов пред Съдебната палата..

Протестното шествие продължи по булевард „Витошка“.

.

Борисов е слуга на много господари. Той е в множествена колаборация. Долу Борисов. Ако той прави изборите – той ще ги нареди. Затова до последния ден – оставка и достойна присъда, заяви бившият премиер Ренета Инджова. „Оставка! Оставка!, я подкрепиха протестиращите. Няма да допуснем рестарт на нов бандитизъм. Няма да оставим политици на власт като Борисовата. Няма да ви оставим да фалшифицирате изборите. Докато дойдат изборите няма да ви оставим на мира. А след изборите няма да може да управлявате. ние искаме власт, която да служи на народа,  каза още тя.

Протестиращите се преместиха пред Народното събрание и скандираха към полицаите: „Срам ни е от вас!–“  „Докога ще защитавате убиеца на България“, обърна се гражданин къмполицаите. Полицаите стават все повече.

„Боят настана!“ – ехти площад „Независимост“. Хората изпяха химна. Протестиращите се отправиха към старото Народно събрание и Орлов мост.

Следващият Национален протест ще е на 7 февруари.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук