Дайнов : Такъв чудесен парламент не съм виждал от ВНС!

0
дайнов

Цялата енергия и страст се изливат в парламента, защото спорът за това каква промяна да настъпи, за бъдещето, се премести там, където му е мястото. При недействащ парламент спорът е на улицата. Аз такъв чудесен парламент не съм виждал от Великото народно събрание.

Това заяви в ефира на Българското национално радио проф. Евгений Дайнов. По думите му напълно естествено е да има високо ниво на емоции и заряд, защото в НС има много неопитни хора, които тепърва ще се учат на парламентарно поведение.

“Задава се гонка по устав, както се казва в казармата, относно поведението на „старите кучета“ в парламента към новите депутати и партии. Антиконституционно и антидемократично е премиерът да не се яви в Народното събрание, когато е повикан там”, категоричен бе Дайнов.

Той определи като изключително недостойно поведението на депутатите от Борисовата партия в момента заради внушението към техните избиратели, че ще бъдат изтребвани от някого. Освен това ФрогНюз припомня, че в първите дни от живота на 45-тото Народно събрание напрежението в пленарна зала бе високо, а поведението на народните представители на ГЕРБ – определено като недопустимо. Една от техните последни изяви е тропането по банките и скандирането “Мутри вън!” по време на заседанието.

Евгений Дайнов заяви още, че БСП и ДПС в момента действат в унисон с протестните партии, което по всяка вероятност обърква картите на ГЕРБ.

“Но пък хората не възприемат БСП като анти-ГЕРБ партия заради двойственото поведение на БСП към протеста миналата година. Сега БСП се опитва да бъде по-революционна от новите партии в парламента“, смята Дайнов.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук