Д-р Георги Митев и още двама служители на ОДБХ остават в ареста за 24 часа!

0
3f4bc53b09f232486ed32ebf872d1b50 big1
Източник : Флагман

Компетентни в подобни разследвания юристи са скептични за бъдещия успех на образуваното досъдебно производство от спец прокуратурата.

Срещу директора на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Бургас д-р Георги Митев и двама негови служители е наложена полицейска мярка задържане под стража за 24 часа.86381db5f6079eb5a198c14366f1259a big1

Според компетентни по подобни наказателни производства юристи това не означава, че му е предявено обвинение за извършено престъпление.

По-скоро наложената мярка била в резултат на отнетата вече близо 16 часа възможност за свободно придвижване. Припомняме, че цял ден протичаха различни процесуални действия – претърсвания, обиски, преглеждане на документацията в Агенцията и ред други.

ГДБОП атакува дома на д-р Митев в 07:00 часа тази сутрин и от този момент той на практика се счита за арестуван.

Още днес имаше информация за задържани служители, но едва сега стана ясно, че в досъдебното производство фигурират имената на двама от подчинените на д-р Митев.

Имената им фигурирали във въпросния сигнал, който постъпил в спец. прокуратурата в края на месец май.

Наличието на точно трима обвиняеми дава предпоставка за сформирането на т.нар. Организирана престъпна група (ОПГ) и по този начин разследването срещу тях моое да се води само от Специализираната прокуратура. В противен случай, ако бе само д-р Митев, трябваше да бъде разследван от Софийска градска прокуратура (СГП).

 

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук