Д. Атанасова : Правителството на Герб издаде указания за укрепване на участъци от магистралите, но министрите на Радев не свършиха нищо! Искаме оставки!

0
102
1637659137 clipboard021
Източник : Блиц.бг

„От ПП ГЕРБ изразяваме съболезнования на всички близки на загиналите на АМ „Струма“ и бързо възстановяване на пострадалите“. Това заяви Десислава Атанасова на извънреден брифинг. 

„В този не лек ден считаме, че всички опити на политически инсинуации, че причината за инцидента е пътната настилка и пътното шосе, изразени от кмета на Перни и служебни министри са дълбоко грешни. Апелирам към всички политици да разберат, че изборите приключиха. Внушенията няма да върнат погубените човешки животи. Трябва да се гарантира честно, обективно и прозрачно разследване. Трябва да се носи отговорност, Сега е време за смирение. И тъй като фактите са най-важни, нека колегата Александър Иванов да ги изложи

„Участъкът е строен между 2002 и 2004 година. Строен е по изискванията на тогавашното законодателство“, коментира Александър Иванов от ГЕРБ. По думите му участъкът е строен по съветски тип и норма.

„Сега магистралата не би се построила по такъв начин“, категоричен е той и добави, че така е строено, че се налагало на правителството на ГЕРБ нееднократно да укрепват не едно или две срутища.

„Мантинелите по „Тракия“ са в ужасно състояние. Така е и по „Струма“ и по „Хемус“. Нито метър ремонт не направиха“, негодува Иванов.

Той разкри, че предишното правителство е издало указания за укрепване на участъка и маркировката.

Капитан : За 12 години нищо не направиха, ама издали указания за укрепване!

Десислава Атанасова припомни, че преди 7 месеца всички ремонти и строежи са спрени и поясни, че при предишната подобна трагедия оставката са си подали трима министри. „Очакваме г-н Радев да поиска отговорност на своите министри и да им поиска оставките“, коментира тя.