Д. Атанасова : Новите варвари погазиха Конституцията и законите!

0
bez ime 1874690586224001139 big1
Източник : Днес.бг

Абсолютен правен и конституционен прецедент. Така коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова приетите промени в Изборния кодекс.

„Новите варвари погазиха не само Конституцията и законите, но направо превъртяха и времето. Никога досега не се е случвало промени в закона да бъдат обнародвани в датата на приемането – говоря за указа, подписан от президента Радев за „Държавен вестник“, обясни Атанасова.

Според нея демонстрираното от „партиите на промяната“ е направо скандално.

Всяко нещо, направено на Разпети петък – има кой да го съди, не го мислете. Затова няма да внасяте в Конституционния съд промените в Кодекса, няма да ги обжалвате, заяви Борисов.

Атанасова обаче не се съгласи с него и заяви, че юристите трябва да пазят закона, особено когато става въпрос за Конституцията. В случая е нарушено правото на българите да имат избор как да гласуват, аргументира се Атанасова. Добре, тогава все едно не си ме чула и го обжалвайте, каза Борисов.

Нали виждате цялата конспирация – то се прави умишлено и ще бъде зверска лъжа на тези избори. Ами как ще пътуват всички тези машини? Кой ще ги пази? Как ще се контролира? Те са толкова много въпроси, каза Борисов.

Фактът, че 24 % от хората гласуваха с машини означава, че хората не вярват на този вид гласуване, коментира вицепремиерът и външен министър в оставка Екатерина Захариева.

Не се ли притесняват от факта, че купуваме машини от Венецуела, в която правителството с милиции убиват собствените си граждани със снайпери, докато протестират. Не се ли притесняваме ние държава член на ЕС, че купуваме и гласуваме само на машини, които се произвеждат в такава държава? Тези хора нямат никаква представа как се организират изборите в чужбина и какво коства това, добави Захариева.

Капитан : От Герб разбират, че по Великден яйцето им опря отзад и вече пощуряват! Какво, ще е пищенето по изборите, когато разберат, че яйцата отзад са две, не ми се мисли?!?


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук