Чудо : Големи опашки за ваксинации, пред Пирогов и в цялата страна!

0
chakashti za vaksini pirogov bta1
Снимка : БГНЕС.

Огромни опашки се извиха пред ваксинационните пунктове, след вчерашното решение, че вече могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи от имунизационния план.

За целта са разкрити специални ваксинационни пунктове, а в болниците трябва да са осигурени зелени коридори за хората, които желаят да си поставят ваксина.

Над 57 000 дози от ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 пристигнаха у нас снощи. Те са разпределени към РЗИ-тата в страната. Това е третата доставка от препарата, а четвъртата фаза на ваксинация вече е в ход.

Пред „Пирогов“ има 5 пункта за ваксиниране, а опашките се извиха още от сутринта. Там се слагат ваксини на AstraZeneca.11d600104f01

Директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов потвърди, че телефоните за записване на час за ваксинация не работят.

Хората ще могат да бъдат записани тогава, когато има много места, където да се прави такава ваксинация”, каза той.
Балтов подчерта, че медиците гледат да действат максимално бързо.

„Утре пак ще има 5 пункта за имунизация. Нека хората да бъдат търпеливи, всички желаещи ще бъдат ваксинирани“, каза той.

Петте пункта на „Пирогов” ще работят до 17,30 часа. За хронично болните е необходима епикриза. Лична карта и бланка за информирано съгласие са необходими за всички, като бланката се попълва на място.

Голям интерес за поставяне на ваксини има и в Бургас. От 7 часа сутринта желаещи да получат доза от препаратите чакаха на опашка пред кабинетите.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук