Борисов ядосан : Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят! Евролидерите обсъждат да има „зелен“ паспорт за преболедували и ваксинирани!

0
768x4321

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че европейските лидери са обсъждали да се направи електронен „зелен“ паспорт за тези, които са преболедували, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да си правят тестове и да бъдат поставяни под карантина.

Готов съм и самолета да изпращаме да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи писмено, че ще спази договореностите за март за над 80 хил. дози, коментира Днес.бг.

Не е честно, даже е недопустимо, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това. Има и съд, ако трябва да ни се върнат парите, които инвестирахме, за да си произведат тези световни компании ваксините, подчерта премиерът.

По думите му вчера са поставени над 21 хил. дози, което показва, че имаме достатъчен капацитет, когато има ваксини те да се слагат.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук