Борисов : Слави, или Рашков-все некадърници! Няма да подкрепим кабинет!

0
orig1 4
Източник : Днес.бг

Експремиерът Бойко Борисов заяви, че от ГЕРБ ще върнат веднага мандата, но няма да подкрепят и правителството на ИТН. Всичките са били против ГЕРБ, да отидат да си прегърнат Слави, коментира той на пресконференция.

Борисов каза, че се извинява на народа, че ще страда, но нямал шанс да избере тези „токсични хора“.

Няма да подкрепим това правителство, то е рожба на всички тези токсични хора, подчерта той.

Бившият премиер попита и кое зло да избере.

Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков, подкрепяме правителство, идва Слави Трифонов. Кое зло да избера, попита той риторично.

Борисов обвини и останалите политически лидери за ситуацията.

Вие надробихте тая попара, – гореща, горчива, гадна, ще я сърбате, заяви той, обаче предупреди, че ще е лошо, „ако вие, водени от Румен Радев, ни вкарате в трети избори“.

Две държави останахме без план, но едната е най-богатата, две бе, некадърници такива, от Харвард ли сте, откъде сте, единият си назначил 12 съветници и си прави кабинетът по фън шуй, ядоса се той.

При мен всичко беше във възход, само безработицата беше на ниски нива, каза още Борисов.

В началото на брифинга Борисов цитира думи на политически лидери, които след предишния вот искаха ИТН да състави правителство – Корнелия Нинова, Мая Манолова, Христо Иванов.

Според него сега те са против кабинета на Слави Трифонов, защото не им предлага постове.

Да правят каквито искат уйдурми, ГЕРБ не го търсете в никаква схема, заяви той.

Все пак Борисов каза, че ако дойдат да му искат депутати, щял да даде 10, за да има кабинет. Отворен съм на диалог, всякакъв, стига да има кой да го води, ако продължават да ми говорят за джипка…, посочи той.

На въпрос, дали от ГЕРБ биха подкрепили правителство на БСП, Борисов отговори: „Те имат 30 депутати, несериозно е, третият дава акъл, петият дава акъл, не можеш да разбереш кой е бит“.


- Реклама -