Борисов се появи и пак ревна : Можеше да има стабилно управление на ГЕРБ с партиите на промяната!

0
93
1638010290348391
Източник : Флагман

От седем месеца президентът имал 100% контрол върху медиите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи първо публично изявление след президентските избори. Той се появи на партийна сбирка в Арбанаси, показа живо излъчване във Фейсбук.

Можеше да има много стабилно управление между ГЕРБ-СДС и партиите на промяната. Как световният шампион по фалиране на банки Румен Гечев се оказа по-приемлив? Или Масларова, или Румен Овчаров, зачуди се Борисов за ветераните на БСП.

Как е по-приемлив и Наско Атанасов, недоумяваше Борисов и за лидера на ДСБ Атанас Атанасов.

Председателят на ГЕРБ обясни, че от седем месеца президентът Румен Радев имал 100% контрол върху медиите. (Оттогава управлява служебен кабинет, назначен от държавния глава – б.а.)

Според него изборите протекли в условия на „терор“. Борисов изкоментира и че над 70% от българите не излезли да гласуват – в този смисъл не било редно формации с по стотина хиляди избиратели да управляват. (Всъщност официалната избирателна активност на парламентарния вот и първия тур на президентския бе над 40%, а на втория тур бе почти 35%).

Лидерът на ГЕРБ се възмути от хорото на победата в щаба на Румен Радев във вечерта на втория тур при толкова починали от ковид и след пожара в старческия дом, при който загинаха девет човека.

Според него при настоящите кризи трябвало да се заложи на опита, какъвто ГЕРБ имали.

Сега преговорите са един предизборен дебат, посочи Борисов за дискусиите между „Продължаваме Промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Обещанията, които се давали там, нямало как да се изпълнят при възможностите на бюджета.