17.1 C
Бургас
четвъртък, септември 23, 2021
- Реклама -
дом Политика Борисов : Предложеното правителство от Трифонов означава, че той не иска да...

Борисов : Предложеното правителство от Трифонов означава, че той не иска да има кабинет!

0
orig1 4
Източник : Днес.бг

Проекто-кабинетът на Слави Трифонов показва, че той не иска да има кабинет. Всичко е, за да остане служебният кабинет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията. Според него ниската избирателна активност била заради подплашване на народа и изчегъртване на образованите и работещите хора в държавата.

„След 2 месеца стържене, чупене, арестуване на десетки, стотици, хиляди наши симпатизанти, които бяха задържани, беше им забранено да гласуват, да се занимават с избори, хората се криеха и се плашеха от това, което диктатурата на Румен Радев наложи. Народът беше така подплашен, че постигнаха това, което искаше Румен Радев. Само 30% избирателна активност“, обясни Борисов.

Резултатът – ГЕРБ печели в 16 области, ИТН в 8. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов срещу всички останали, допълни той.

По думите на бившия премиер се иска работещите и умните хора да бъдат „изчегъртани“.

Кой политик от нас може да каже, че представлява народа в момента – 70% се отвратиха и не отидоха да гласуват, подчерта Борисов, говорейки ниската избирателна активност на изборите.

 

Снимка: BulFoto

„Бойко Рашков направи параван за ИТН, размениха с ДПС представители на секциите, комисиите“, посочи Борисов и възкликна:

Според Борисов предложението на Слави Трифонов е „играта на Радев, за да остане служебният кабинет“.

 

Снимка: БТА

„Днешното правителство на Трифонов означава, че той не иска да има кабинет“, смята експремиерът.

След представянето на проекто-кабинета на Слави Трифонов Борисов останал с впечатлението, че ще се ходи на някакъв конкурс по полиглоти.

„Аз съм обиколил света по три пъти навсякъде. Навсякъде дори да знаят езика, говорят с преводачи, защото всички пишат. И това не е важно“, заяви още той.

 

Снимка: BulFoto

Бойко Борисов заяви още, че днешното „програмно, добре написано интервю на Слави Трифонов“ все пак не е било коректно, защото е пропуснал един министър – на екологията:

„Но и това не е важно. Сутринта Румен Петков каза: Таня и Мая имат общо 50 години в парламента и това са новите лица. И като видях Никито Василев – аз бях дете, марширувах още по плаца, викам „браво“. Това ли са новите лица?, попита Борисов и продължи:

„Приемаме, че партиите го подкрепят и има правителство. Ами само след един месец ще се гледа бюджетът. Ами то е денонощно спор по всяка точка и то, ако имаш мнозинство. Ами така как ще стане?“

 

Снимка: БТА

В следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се почувства като лека жена – повикана без условия и да отиде, допълни Борисов и допълни:

„Ние сме отговорна партия и ясно сме казали какво ще правим. Да видим сега дали „Да, България“ ще се самопредложи, интересно ми е БСП какво ще направи“.

Това връщане на кадрите на НДСВ не е случайно. Това са икономически кръгове, знам ги и затова малко ми е тъжно, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ категорично заяви, че няма да води разговори с ИТН, защото Слави Трифонов не иска. Също така отбеляза, че няма да обжалва изборите.

Държава със сценаристи не се управлява. Министрите са оторизираните лица, подчерта лидерът на ГЕРБ. Всичко ще е за сметка на народа, добави той.

„Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с тези хора. Вие винаги търсите мене – защо? Защото като се изкажа аз, това носи политически отговорност, като се изкажат колегите, това е на 90% – има 10% дали. Ако задълбаем – кое е по-голямото зло – Бойко Рашков или Слави Трифонов, ще изпаднем в тежък размисъл. То не беше чегъртане, мачкане, тормоз…Нали през цялото време говореше как ще ни викат на разпит. Ако в комунистическо следствие Бойко Рашков те разпитва и те вкарат вътре, не се знае как ще излезеш“, продължи лидерът на ГЕРБ.

 

Снимка: BulFoto

Той обясни, че ако партията остане втора политическа сила, ще върне мандата.

„Първо трябва да мина и да успокоя хората. Защото има мачкане, данъчни ревизии. Идват, свалят плакатите от магазините. Чегъртат като бесни, за да свалят плакатите. Бил съм всякакъв. Важното е, че имам партия. Ние с ГЕРБ сме управлявали достатъчно. На нас ни е време да сме опозиция. При това положение ние ще върнем мандата, ако ни предложат. Днес той ги прати в ъгъла и те трябва тихичко да припълзят, за да вземат някое постче“, отбеляза експремиерът.

След минути обаче той се обърна към журналист на брифинга и заяви, че ако толкова искат, ще предложи кабинет, когото всички ще отхвърлят.

Ще предложим правителство. Ето го кандидатът за премиер – каза Борисов, като посочи предложения за премиер при предишните избори Даниел Митов.

„Всички прогнози на нашите опоненти – че ГЕРБ ерозира, че се разпада, не само не се сбъдват, но става точно обратното“, подчерта от своя страна Митов.

Той допълни, че политическа отговорност се носи с подпис, а не да стоиш в сараи и да привикваш хора.


- Реклама -