Борисов на разпит в следствието за Мата Хари и чекмеджето с кюлчетата!

0
111
chekmedje borisov1
Източник : Фрогнюз.

Бойко Борисов изненадващо беше привикан в Следствието днес. Заедно с него бе и адвокатът му Менко Менков. Малко преди да бъде разпитан, от сдружение „Боец“ обявиха във Фейсбук, че това се случва по техния сигнал за снимките от спалнята в Бояна.

На излизане Борисов каза, че е получил призовката по телефона и коментира с ирония темите на разпита.

„Първо как съм успявал да държа доходите на българите толкова високи, как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред, как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред, как най-добре сме се справяли в Европа с миграцията“, добави лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, след като бе разпитан в следствието.

Пред чакащите го журналисти той за пореден път отрече да притежава кюлчета и настоя, че целта на разпита е да се каже, че просто е викан в следствието: „Е, така, да има, че Борисов е викан на разпит“.

В отговор на въпрос дали очаква още разпити, Борисов каза: „Докато падна, така ще бъде.“

Малко по-късно вътрешният министър Бойко Рашков също коментира разпита.

„Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро пачки в нощното му шкафче, имало ли е или е нямало златни кюлчета. Аз и онзи ден отбелязах, че доверието в нашата прокуратура липсва, тя прекрати проверката, много добре знаете – прокурорът, който беше натоварен с тази задача, заяви открито, че не може да се работи повече. Сега ще се опитаме да докараме проверката докрай. Така че този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че е влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже, заснела ги е и е заминала. И по такъв начин целта е да бъде злепоставен“, каза Рашков.

„Днес е била на разпит и неговата пиарка Севи (б.р. – Севдалина Аранудова). Струва ми се и нейният съпруг“, допълни вътрешният министър.

Пред журналисти Рашков показа и снимки на пари, които са открити в домовете на активисти на ГЕРБ и ДПС при акциите за купуване на гласове. На снимките могат да се видят пари, овързани с ластици, в различни валути – левове, евро и долари.