Борисов ли говори в скандалния запис? Прокуратурата се самосезира да провери

0
22
geshev qblanica bgnes1
Източник : Фрогнюз

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала и ще извърши проверка на последния скандален запис с гласа на премиера, разпространен преди дни в някои медии. Това съобщи в Пловдив главният прокурор Иван Гешев.

Гешев съобщи, че проверката ще бъде в две направления и трябва да установи дали става въпрос за използване на незаконни СРС-та или за монтаж на запис. Преценката какви действия ще се извършат ще каже прокурор от СГП, съобщава БГНЕС.

„Моето лично мнение, не като главен прокурор, а като човек, е, че превърнахме записването с телефони в някакъв национален спорт. В последните 20 години генерираме само скандали, с които даваме изключително лош сигнал към европейските партньори, но най-вече към българските граждани“, посочи Иван Гешев.

Това изказване на Гешев идва след редица записи, оповестени публично именно от прокуратурата и отказите й да разследва съдържанието и изнесените твърдения в други такива.

Главният прокурор каза още, че наблюдаващите прокурори ще проверят дали Васил Божков е дисидент и дали е започнал от „Магурата” като дисидент. Това е негово твърдение, прокуратурата е длъжна да проверява всички, отбеляза Гешев.

 

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук