Борисов критикува, докато Радев полага клетва : Вместо да работим с милиарди, ние седим и чегъртаме ГЕРБ!

0
109
borisov234567891
Източник : Фрогнюз

На среща с партийния си актив в Силистра Бойко Борисов отправи остри критики към новото правителство, докато Румен Радев и Илияна Йотова полагаха клетва в парламента.

„Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април- май. Всички около нас работи с милиарди – гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ“, посочи Борисов, цитиран от Дарик.

Говорим 400%, не са 4, не са 40, не са 2-3 стотинки разлика. Веднага ви задавам въпрос – горивото на АЕЦ „Козлодуй“ платено ли е? Платено е. Работните заплати същите ли са? Същите са. Въглищата в Маришкия басейн, другия основен производител на електроенергия, нашите български въглища – те не са се повишили.

Заплатите на миньорите повишили ли са се – не са. А на фактурата за ток на нашето шивашко предприятие – 380% нагоре. Къде отиват тези пари? Къде се акумолират. Водните корита са държавни. Остават слънцето и вятъра – тях ли компенсират? Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на партийна среща в Силистра, на която му бяха зададени множество въпроси, свързани с положението, в което се намира държавата в момента.

„Днес имаше рекорден брой – над 11 хил. заболели от COVID. Пак над 90 българи са починали, а вчера бяха 161. Вече не е новина, че сме първи по смъртност в света. Акад. Денков се научи да шикалкави. Сега не било затваряне на училища, а  дълга ваканция. Лъжат.

Нали родителят пак трябва да си седи вкъщи. Дали се води дълга ваканция или затваряне на училища, ефектът е един и същ. А това още юни месец трябваше да се предвиди. Щетите вече са нанесени“, заяви Борисов относно допълнителните пет дни ваканция за учениците.