Борисов : Искате да ме върнете на власт и да ме направите заложник в този обран бостан?!?

0
14
orig1 2
Източник : Днес.бг

Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0% и 3% трите ни правителства са я държали. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото – нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка сега на правителството се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко.

Това заяви Бойко Борисов на среща със симпатизанти в Шумен. Ние всичко плащахме напред на общините, за да може да стане. Какво стана със зърното? Нали тук е житницата ни. Къде са тези милиарди и 200. Всички си подписаха договорите с „Газпром“, взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са „такива герои“, каза още той, цитиран от „24 часа“.

И викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща. На този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори – не участвам, обърна се лидерът на ГЕРБ към симпатизантите.

Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?, коментира Борисов.

Тази ярост и злоба идва от паника, която усещат. Жегата, която усещат, не от нас – от народа. И понеже са поели ангажименти, които не могат да изпълнят, се чудят как да се скрият зад Радев или не знам къде. Страшна еуфория – много добри били служебните министри, каза още той.

Тази лъжа, че на година сме крали 8-10 млрд. – за година трябваше да са спестили за магистралите. А те са взели 9 млрд. заеми. От началото на годината досега 2 млрд. Тези не само неопитни, а и лоши хора. Явно крадат три пъти повече, заяви Борисов по адрес на управляващите.

Бившият социален министър Деница Сачева от своя страна отбеляза, че не е вярно, че управляващите ще вдигнат пенсиите с 20%.

Ако въобще това мине в парламента, реално ще се качат с реални 4%. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. А те искат да изкарат нещата така, че сякаш с 20% ще вдигнат, обясни тя.

Те са много добри във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица и дори не обясняват. И не вярвайте на Кирил Петков, като ви казва, че тези пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Нямало е кражби, за да се плащат с такива пари. Пенсиите ще се плащат със заеми. Решението за нас е само едно – оставка на това правителство, избори и победа на ГЕРБ, посочи още Сачева.