Борисов : Герб показа изумителни резултати на изборите и трябва да ни предложат председател на парламента!

0
10
orig1 9
Източник : Фрогнюз

Росица Кирова, която преди време беше изключена от партията на Слави Трифонов, след като пи кафе с Бойко Борисов, ще е предложението за зам.-председател на 46-ия парламент на ГЕРБ-СДС. Това съобщи лидерът на ГЕРБ на партийна среща ден преди откриването на новото Народно събрание, която беше излъчвана онлайн във Фейсбук страницата му.

„Ако имат морала, би трябвало да ни предложат, ако не председател, то поне зам.-председател на НС – единодушно за Росица Кирова. Ако не са направили вече уйдурмата и ако поканят партията, която показа изумителни резултати, това е ГЕРБ-СДС, при този натиск, при това мачкане и при тези манипулации, да имаме и такава кандидатура“, заяви Борисов.

Предложението за Кирова идва, след като бившата председателка на парламента Цвета Караянчева не можа да събере достатъчно гласове за депутатско място от Кърджали и при преразпределението мястото отиде при „Има такъв народ“.

Кирова беше депутат от ГЕРБ и в предишния парламент, като дори беше водач на листата във Видин, макар и от гражданската квота. Преди това тя беше координаторка на партията на Слави Трифонов за Видин, но бе изключена през септември миналата година, след като се появи снимка от нейна среща с тогавашния премиер, на която обсъждали бъдещето на пътя Видин-Монтана. Отстраняването й бе обявено лично от Трифонов в неговия Фейсбук профил.

„Не съжалявам за кафето с Борисов. Всъщност аз го помолих, за да се уговорим за старта на втория етап на строежа на прохода „Петрохан“, заяви тогава Кирова, която оглавява гражданското обединение „Единни за промяна“.

На въпрос с какво се занимава, тя отговори: „Работя. Имам частна фирма и съм мениджър на производствено предприятие във Видин. Така е повече от 15 години. Богат човек съм – имам две прекрасни деца, много приятели, много съмишленици и страхотни съграждани“.

За председател на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС е избрана Десислава Атанасова, както и в 45-ото НС. Зам.-шефове на групата пък ще са председателят на СДС Румен Христов и депутатите от ГЕРБ Тома Биков и Александър Ненков.