Борисов : Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да се вдигне и със стотинка“! Баце забрави, че един път си отиде заради тока!

0
4
orig1 2
Източник : Днес.бг

Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в първия си коментар за коалиционната криза, настъпила след като в сряда лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви „край на агонията“ и изтегли министрите от кабинета си.

Борисов твърди, че Кирил Петков си купувал депутати с по 10 000 лв. от другите парламентарни групи. „Вие виждали ли сте по-прозначно купуване на гласове от това? Казваш, който не не подкрепи е корумпиран?“, зададе реторичен въпрос лидера на ГЕРБ, давайки да се разбере, че този път няма да даде 10 – 15 депутата на някоя партия, за да осигури стабилност. „Днес бихме могли да оправим нещо, но утре ще е трудно. За съжаление просто ще гледаме как обеднява народа и нищо не можем да направим.“

Бойко Борисов не коментира през седмицата, а днес говори пред актива на ГЕРБ във Велико Търново. Той повтори тезата си от сряда, че е спрял тока в Банкя, а за цялата държава: „Газ няма, ток няма, вода няма…“, каза Борисов и направи сравнение на цените на тока от април 2021 г. – 33.68 лв, а през май 2022 г. – 162 лв. , т.е, четири пъти по-евтин. Излиза, че разликата при Кирил Петков е девет пъти, каза бившият премиер. Направи и сравнение при цените на бензина.

Ако ГЕРБ управляваше, токът нямаше да се вдигне и със стотинка„, заяви Борисов и отсече: Грабят българския народ! Грабят ви!

От ИТН се готвят да поискат третия мандат с премиер Николай Василев, смята той

По думите и опита на Борисов – един кмет, ако не иска пари, не е кмет и същото се отнасяло и за министрите.

Затова е не проумява обвиненията към министър Гроздан Караджов, че искал пари от бюджета за министерството. Също така Борисов е убеден, че „ако не се беше случила „Промяната“, магистрала „Хемус“ между Плевен и Ловеч вече ще да е на асфалт.