Бившият премиер на Русия Михаил Касянов : Путин е шокиран, действа като политически луд човек!

0
45
mihail kasianov1
Източник : Днес.бг

Путин е шокиран. Той не очакваше подобни реакции. Разбира се, че той в момента е изнервен и бесен на целия свят. Той очакваше Запада да приеме случилото се като неговото поредно лошо поведение, което аз бих определил като престъпна дейност, защото тук става дума точно за престъпна дейност, но реакцията бе съвсем друга, напълно неочаквана на това ниво.

vladimir20putin 81

Това каза бившият руски премиер Михаил Касянов, който изпълняваше тази длъжност от 2000-та до 2004-та година. Той бе и министър на финансите по времето на президента Борис Елцин. Според него в близките месеци ще има рязко обедняване на хората в Русия. „Хората, които живеят в градовете, средната класа, те ще бъдат засегнати, те ще почувстват много по-силно санкциите. Те ще бъдат отрязани от много всекидневни неща“, каза за телевизия N1 Касянов.

Попитан дали приема определението на Михаил Ходорковски, че Владимир Путин е полудял от това, което му се случва Касянов каза, че „това е вярно от политическа гледна точка“.

„Първо за самия Путин, независимо от това дали е луд. Ние не сме в състояние да го докажем по медицински път. Аз не съм доктор и не съм около него. От медицинска гледна точка не мога да кажа нищо, но мога да говоря за политическия манталитет, за политическата отговорност.

Да, той действа като абсолютно политически луд човек, защото това бе напълно неочаквано. Това противоречи на 21-ви век. Той иска да ни върне в 19-ти век и да възстанови сферите на влияние, а това е нещо много лошо. Това е в пълно противоречие с всякакъв разум и нормалните хора от 21-ви век.

Точно поради тази причина казвам, че Путин е политически луд човек“, каза още Касянов и припомни, че докато той е бил премиер Русия е имала отлични отношения с Европейския съюз, НАТО и САЩ. „Ние мечтаехме за единен пазар от Владивосток до Лисабон, но видяхте какво се случи след това“, каза още бившият руски министър-председател.

Касянов смята, че Путин и неговият режим са извършили военни престъпления и за това нещо трябва да понесат отговорност.