Байдън предупреди : „Путин, разбери ме много ясно – Всеки инч.“!!!

0
51
768x4321 1
Източник : Нюз.бг

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в петък, че анексирането на части от Украйна от руския президент Владимир Путин е знак, че той мъчително се бори, съобщи „Ройтерс“.

Байдън предупреди Русия, че Съединените щати ще защитават „всеки инч“ от територията на НАТО.

Съединените щати и техните съюзници няма да се уплашат от Путин, заяви държавният глава. „Путин, разбери ме много ясно. Всеки инч.“

Президентът на САЩ също каза, че неотдавнашните изтичания от тръбопровода в Балтийско море се дължат на „умишлен акт на саботаж„, който страната и нейните съюзници разследват, докато руснаците „изпомпват дезинформация“.

Припомняме, че коментарът на Байдън идва след днешната церемония в Москва на  присъединяване на украинските територии Донбас, Запорожие и Херсон към Русия.

Анексирането на четирите украински региона, за които Путин припомни, че е проведен референдум и те са се самоопределили като част от РФ, е изпълнение на „великата освободителна мисия на нашата нация“. Путин обеща пълно възстановяване на разрушенията в присъединените региони, изброявайки инфраструктурни дейности, които ще бъдат извършени, и обещавайки промени в жилищното настаняване, образованието и здравеопазването.

Сега Държавната дума на Русия трябва да ратифицира договора, след което Съветът на федерацията трябва да даде своето одобрение. Няма съмнение, че гласуването в двата органа ще бъде формална процедура до последния етап – подписването на указа от руския президент Владимир Путин.

На тях, според Москва и проруските власти, с огромно мнозинство гласувалите са поискали присъединяване към Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в петък, че страната му кандидатства „по ускорена процедура“ за членство в Организацията на Северноатлантическия пакт – НАТО.